miercuri, 21 mai 2008

Fringe din 26 august


Serialul este programat sa apara in luna august pe 26, cu un dublu episod pilot. Deja se cunoaste faptul ca aceste 2 parti care alcatuiesc episodul pilot au costat aproximativ 10 milioane de dolari.

Serialul este o drama - sf, dar dupa cum declara si JJ Abrams este menit sa te ingrozeasca ca mai apoi sa te faca sa zambesti. Fringe poate fi considerat un rip-off dupa Dosarele X, care in urma cu 15 ani isi aveau premiera tot pe canalul FOX, acolo unde va fi difuzat si Fringe.

Pentru o mai buna lamurire a actiunii din serial mai bine urmariti clipurile si sneak peek-urile din cadrul acestui blog. Dar iata totusi un scurt rezumat al actiunii din primele doua ore de show.

La fel ca in LOST (alt serial produs de JJ Abrams) primele scene din episodul pilot se petrec intr-un avion, care zbura de la Hamburg-Germania spre Boston-SUA. La un moment dat unul dintre pasageri incepe sa aibe convulsii , iar apoi el practic se dizolva. Reactia devine una in lant si toti pasagerii (aproape ?!) patesc acelasi lucru. La aterizarea fortata sau prabusirea in SUA (avioanele mai au si piloti automati nuh ?) detectiva FBI Olivia Dunham este trimisa pentru a investigha cazul. Oliviei i se alatura si non-conformistul Peter Bishop, al carui tata lucrase in urma cu 20 ani la un proiect militar secret. Acum tatal acestuia, Dr. Walter Bishop este inchis intr-un sanatoriu. Dupa ce il elibereaza cei 3 descopera mai multe din secretele fostului proiect militar care pe atunci cuprindea o sectiune top-secreta numita FRINGE .

Iata descrierea oficiala a episodului pilot:

"When an international flight lands at Boston's Logan Airport and the passengers and crew have all died grisly deaths, FBI Special Agent Olivia Dunham is called in to investigate. When the search nearly kills her partner, Special Agent John Scott, a desperate Olivia searches frantically for someone to help, leading her to Dr. Walter Bishop, our generation's Einstein. There's only one catch: He's been institutionalized for the last 20 years, and the only way to question him requires pulling his estranged son, Peter, in to help. Under Special Agent Phillip Broyles, our trio will discover that what happened on that fatal flight is only a small piece of a larger, more shocking truth.

The pilot was written by J.J. Abrams, Alex Kurtzman, and Roberto Orci and directed by Alex Graves."

Niciun comentariu: