duminică, 21 noiembrie 2010

Fringe distrus de FOX ?

Urmatoarele statistici si informatii le-am preluat de pe tvovermind.com.

Dupa cum poate ati aflat FOX va muta serialul “Fringe” in seara de vineri, aceiasi seara de vineri care practic a omorat serialul “Dollhouse” in urma cu ce timp.

Dar asta nu e singura greseala a celor de la FOX. Pauzele fortate de 2 saptamani sau chiar mai mult pe care le primeste “Fringe” il fac sa isi piarda din telespectatori. Si nu este ceva neverificat. Iata datele:

* Dupa episodul 2.05 (Dream logic) difuzat pe 15 octombrie serialul a luat o pauza de doua saptamani si a pierdut numai putin de 2,62 milioane de telespectatori la difuzarea pe 5 noiembrie a episodului 2.06 (Earthling) care a strans doar putin peste 5 milioane de telespectatori (fata de cei 7,57 milioane ai episodului 2.05)
* Serialul apoi a inceput sa isi revina si chiar daca la episodul 2.11 (Unearthed) reusise sa stranga considerabil mai multi telespectatori, punctul maxim de audienta a fost atins la finala din iarna difuzata pe 4 februarie cand episodul 2.15 (Jacksonville) a adunat in fata televizoarele 7,41 milioane de viewers.
* Serialul a luat apoi o pauza de 2 luni !!! si presupun ca va dati seama ce s-a intamplat apoi. La revenirea pe micul ecran odata cu episodul 2.16 (Peter), care a fost poate cel mai bun episod al intregului sezon, Fringe a strans cu 1,5 milioane de telespectatori mai putin, revenind la 5,68 milioane.
* Sa vorbim si despre sezonul 3. “Fringe” a inceput constant si timid cu aproximativ 5,2 milioane de viewers, dar dupa episodul 3.04 (Do shapeshifters dream about electric sheep?) serialul a luat o alta pauza de o saptamana. La urmatorul episod difuzat la inceputul lunii noiembrie “Fringe” a mai pierdut 0,4 milioane, ramanand cu doar 4,8 milioane de telespectatori.
* Acum suntem pusi iar in fata unei pauze de o saptamana, iar apoi o alta pauza pana pe 28 ianuarie cand serialul va fi difuzat vinerea.

Acum putem privi in 2 moduri aceasta situatie. Evident serialul se afla intr-un oarecare risc de anulare, dar o maaaare parte din vina o are FOX care nu realizeaza ca acest serial este unul care trebuie urmarit de la saptamana la saptamana, nu facand pauze de una, doua saptamani sau mai rau…de 2 luni (im mijlocul sezonului !!!)

Dar privind partea plina a paharului poate pana acum au fost cernuti telespectatorii ocazionali de fanii hardcore ai serialului, si Fringe poate ramane cu un numar impresionant de fani care sa il urmareasca de acum incolo. 4,8 milioane de telespectatori este un numar acceptabil totusi, si nu cred ca FOX va anula serialul, din moment ce a tinut Dollhouse-ul 2 sezoane pentru doar 2 milioane de telespectatori fideli saptamanali.

Dar diferenta aici este. Dollhouse si-a mentinut numarul de fani hardcore printr-o difuzare liniara a celor 12 episoade din sezonul 2. Daca din ianuarie incolo FOX va difuza fara intrerupere episoadele ramase din sezonul 3 al Fringe atunci ratingul ar putea ramane constant si chiar ar creste.

Niciun comentariu: